Iedereen doet maar wat.

Eigenlijk heb je het best goed voor elkaar. De kernwaarden van je bedrijf hangen op groot formaat aan de muur, je hebt een marketingcommunicatieplan en met dank aan die nieuwe content marketeer lukt het zelfs om regelmatig wat op social media te plaatsen. En toch leveren jouw zorgvuldig geplande campagnes vaak niet het gehoopte resultaat op. Troost je, je bent niet alleen. 


Richten is raken

In de ideale wereld en het traditionele communicatieplan wordt vooraf bepaald welk resultaat je gaat behalen en welke route je daarbij gaat volgen. In het echte leven kom je telkens weer diverse omgevingsfactoren tegen die je niet onder controle hebt. En dat is eigenlijk maar goed ook. Want hoe graag je het ook zou willen; er is niet één succesformule waarmee je alle doelgroepen of klanten kunt bereiken. Elk brein zit anders in elkaar. Waar de ene klant of relatie heel actief is op social media, heeft de andere een voorkeur voor persoonlijk contact. Heb je dan helemaal geen strategie nodig? Zeker wel, zonder duidelijke richting kun je ook geen successen vieren. Maar een goede strategie heeft tijd nodig, moet uitvoerbaar zijn en bovendien focus laten zien. Als je alles voor iedereen probeert te zijn, ben je niets voor iemand. Durf dus ook te kiezen wat je vooral NIET gaat doen.

Alle modellen, plannen en methodes ten spijt; het raken van je doelgroep is geen exacte wetenschap. Het is een kwestie van experimenteren en bijsturen. Jezelf opnieuw uitvinden en een eigen geluid vinden, dat is de grote uitdaging. De winnaars van de toekomst? Dat zijn de organisaties die erin slagen om de ‘human touch’ toe te voegen aan de inmiddels gedigitaliseerde klantrelaties. Harten èn hoofden raken, daar gaat het om. Want hoe steekhoudend getallen ook zijn, ze inspireren niet tot handelen. Bottomline: marketing en communicatie is en blijft vooral mensenwerk. Met een beetje hulp van wetenschap, buikgevoel en bewezen modellen. Dat dan weer wel. 

Vorige
Vorige

Is online zijn het nieuwe roken?

Volgende
Volgende

Het einde van een cookie tijdperk