Ja maar, wat als het lukt?

Ja, maar zo doen wij dat niet hier.   
Ja, maar daar hebben wij geen budget/capaciteit voor.
Ja, maar dat hebben we al eens geprobeerd.   

Geloof me, we hebben ze allemaal al eens gehoord. ‘Ja, maar’ is een gezonde reactie op het onbekende. Problemen (of moeten we ze uitdagingen noemen?) zijn tenslotte lastige obstakels, die je het liefst uit de weg gaat. Ook wij geven eerlijk toe dat het soms heerlijk is om alle leeuwen en beren op de weg te benoemen.   

Het is niet erg om kritisch te zijn, maar in een gedachteproces om tot nieuwe ideeën te komen werkt het vaak verlammend. Je verzandt al snel in de eindeloze stroom met argumenten waarom iets nìet kan. Tot het moment dat je vast zit en potentiele goede ideeën, nog voordat ze volgroeid zijn, in de kiem gesmoord worden.  

Hoe kan het wèl?   
Precies daarom zij wij aanhanger van het hoe-kan-het-wèl-principe! De basisgedachte is simpel: kijk naar de mogelijkheden en kansen. Onze remedie tegen de spreekwoordelijke beer op de weg? Give him a hug!

Onze klanten weten vaak precies waar ze naartoe willen.  Soms hebben ze alleen net dat extra duwtje in de rug nodig om obstakels te overwinnen en dichter bij het behalen van hun doel te komen. Je zult versteld staan van de potentie die niet tot uiting komt, omdat iedereen alles er maar een beetje bij doet.

Door samen te kijken naar wat er wel kan komen de beste ideeën die leiden tot creatieve concepten. Ook als je eigen gedachten nog niet afgerond zijn. Durf, doe en trek de stoute schoenen aan. Soms moet je niet blijven denken, soms moet je gewoon gaan.

Ook eens sparren om te kijken wat er allemaal wèl kan?

Bel, of stuur een mailtje naar koffiedoen@ideeenfabriek.com  

Jasmijn Houmes

Creatief zijn, dat is wat Jasmijn het liefste doet. Ze komt proactief met oplossingen, suggesties en concepten waarvan je je afvraagt waarom je die zelf niet bedacht hebt. De jongste uit het team gaat geen uitdaging uit de weg. Problemen? Die ziet ze niet. Kansen wel! Haal je Jasmijn in huis, dan weet je zeker dat er meters gemaakt worden.


Vorige
Vorige

Het einde van een cookie tijdperk

Volgende
Volgende

Goed verhaal, lekker kort