De marketingwereld van 2024

Artificial Intelligence en videomarketing domineren, net als in 2023, weer alle nieuwe trendlijstjes. Tot zover niets nieuws. Maar welke andere marketingtrends zijn relevant voor jouw bedrijf?

 Kleur bekennen

In 2024 draait alles om opvallen, authentiek zijn en een positieve impact creëren op de wereld. De trend ‘kleur bekennen’ domineert de marketingwereld en moedigt bedrijven aan om iets verrassends te kiezen en zichzelf te zijn.

Stel je voor dat je op een feestje bent en iedereen draagt grijs. Saai, toch? Dat is precies hoe klanten zich voelen als jouw merk geen persoonlijkheid heeft. Waarom dit belangrijk is? Mensen houden van echtheid. Ze willen weten wie je bent, waar je voor staat en wat je doet. Ze willen dus het eerlijke en authentieke verhaal in woorden met een passende visualisatie.

Hoe kan jij dan ‘kleur bekennen’ in je marketing volgend jaar?

  • Wees authentiek; laat echt zien wie je bent, vertel eerlijk wat je doet en waarom je dat doet.

  • Pronk met je persoonlijkheid; jouw unieke persoonlijkheid kun je overal laten doorschijnen. Van je website tot flyers, van sociale media tot de krant. Overal!

  • Gebruik geen standaard marketingteksten; vermijd clichématige marketingteksten en -trucjes. Zorg voor een frisse en originele benadering.

  • Eerlijkheid duurt het langst; het is oké om te erkennen dat jouw bedrijf niet alles kan. Leg de focus vooral op waar je als bedrijf goed in bent.

Goed verhaal, lekker kort

In een wereld waarin onze spanningsboog korter lijkt te zijn dan een TikTok-video, is de kracht van korte inhoud niet te onderschatten. Merken gaan voor snappy teksten, creatieve afbeeldingen en pittige captions die in een oogwenk de boodschap overbrengen. De ellenlange teksten waar je een kop koffie voor nodig hebt om doorheen te komen zijn verdwenen. In 2024 draait het om de kunst van het kort en krachtig communiceren.

 Echte gesprekken (gecombineerd met AI)

De trend waar we mee afsluiten; gesprekken voeren met Artificial Intelligence (AI). De integratie van AI in marketingprocessen betekent niet dat creativiteit wordt buitengesloten. Integendeel, AI fungeert als een bron van inspiratie voor tekst en beeld. Inmiddels is AI meer dan een statische robot. Zie het daarom als jouw side kick. Geen saaie "Ja, ik begrijp" reacties meer. Er ontstaat eerder een levendige uitwisseling van ideeën met een digitaal metgezel die echt luistert. Dat is pas een gesprek! 

Dus, daar heb je het! Klaar voor een kleurrijk avontuur in 2024? Een jaar vol kleur bekennen, korte verhalen en gesprekken voeren met AI. Deze 3 trends zullen ervoor zorgen dat de marketingcommunicatie wereld nooit saai wordt. 🚀

Vorige
Vorige

Tijd voor een nieuw jasje: lancering nieuwe huisstijl

Volgende
Volgende

SEO: de zoekmachine en jouw website bezoekers